
Накануне праздника Шавуот, вечером в субботу, 23 апреля, было обнаружено тело начальника отдела эмиграции и записи населения отделения министерства внутренних дел в Тель-Авиве. Судя по всему, мужчина покончил с собой.
Ранее Ариэль Ронис оставил запись в социальной сети Facebook, где описал ситуацию, в которой оказался объектом травли и обвинений в расизме.
За несколько дней до трагедии в Facebook появилась запись Ли Ленуар Юриста, подробно рассказавшей, как к ней, матери троих маленьких детей, с предубеждением отнеслись в МВД, куда она пришла для получения иностранного паспорта для своего сына.
Ли Юриста считала, что отказ пропустить ее в очереди, предназначенной для срочных случаев, связан с ее цветом кожи и что чиновники, в том числе, и начальник отдела, проявили расистские наклонности.
Немедленно было начато служебное расследование в отношении Ариэля Рониса. Появились статьи в прессе, интервью в телепрограмме Рафи Решефа и то, что сам Ронис назвал "фестивалем в СМИ".
"Вся моя деятельность за долгие годы была моментально с терта, как будто ее и не было, из-за того, что я потребовал от посетительницы встать в очередь, как и все", - писал Ариэль Ронис в своем посте в Facebook.
"15 лет назад ЦАХАЛ вышел из Южного Ливана, где я воевал вместе с моими братьями из ЦАДАЛ (армия Южного Ливана, союзник Армии обороны Израиля в борьбе против "Хизбаллы" – "Курсор"). Там мы учились воспринимать человека как человека, а не как араба, мусульманина или что-то в этом роде. И теперь меня называют расистом?" – возмущался Ронис.
Как уже было сказано, он застрелился, не выдержав волны обвинений в расизме и травли в СМИ.
После этого бывший глава ШАБАКа Юваль Дискин, ранее служивший вместе с Ронисом, выразил в Facebook сожаление по поводу его гибели и поспешил рассказать, что у Ли Юриста нет никакого отношения к репатриантам из Эфиопии. Она уроженка Нью-Йорка и вот много лет находится замужем за израильтянином.
Сама Ли Юриста также выразила сожаление, заявив, что годами страдала от дискриминации, и первый же случай, когда она об этом открыто заявила, повлек за собой смерть человека. После случившегося ее аккаунт в Facebook был удален."
Upd:
Запись в ФБ Ариэля Рониса.
https://www.facebook.com/profile.php?id=1824583344&fref=ts
עד לפני יומיים חיי נראו כלקוחים מתסריט ורוד.
בגיל 47 כבר אני גמלאי (שב"כ) אחרי כעשרים שנים של עבודה מרתקת, מאתגרת, מספקת.
למדתי שלושה תארים באקדמיה (שניים במדע המדינה ואחד במשפטים). ראיתי חצי עולם. לאחר פרישתי השלמתי את התואר במשפטים, עברתי התמחות בפרקליטות מחוז תל-אביב, עברתי בחינות לשכה והתקבלתי לתפקיד מנהל לשכת רשות ההגירה והאוכלוסין בתל אביב. כל מה שרציתי – היה לי.
לפני יומיים הגיעה גברת ללשכה על מנת לקבל שירות כלשהו. באותה עת סייעתי לאנשים נוספים. היא ביקשה את השירות באופן מיידי ומיד החלה צועקת כי אי קבלת מבוקשה זו גזענות.
היום לפני 15 שנים נסוג צה"ל מלבנון. בדיוק היום. כמה סמלי. ביום הזה נכרתה ברית דמים ביני לבין אנשיי, אנשים עליהם פיקדתי בצד"ל, הם ובני משפחותיהם. שיעים, מוסלמים, נוצרים, דרוזים. הוצאתי לאור ספר בשם "אני ואחי נגד בן דודי" שהסיפא שלו, מבחינתי על כל פנים, היא ההתבוננות באדם באשר הוא אדם, לא כאל (במקרה המסופר בספר) ערבי, מוסלמי. לפני כשנה הקמתי עם חברים טובים, מכל הדתות, גוף שקרא לשוויון בין כלל אזרחי המדינה, בדגש על המיעוטים, ושילוב בחברה ישראלית הומוגנית. במהלך התקופה מאז הוצאת הספר הרביתי לכתוב בנושא, לרבות בעיתון מעריב וכן להרצות על נושא שילוב ערביי ישראל בחברה הישראלית.
והנה אותה גברת מאשימה אותי בגזענות. אמרתי לה שעד כאן. איני מוכן שתלך בכיוון הזה. לא אצלי בלשכה. יש תור לאמהות עם ילדים קטנים ועליה לעמוד בתור מקוצר זה ככל יתר האמהות. לא כל דבר שאינו ניתן לך כמבוקשך הוא גזענות. לא עזר דבר והגברת המשיכה לצעוק כי מדובר בגזענות.
מאותו רגע החל הליך שראוי להילמד בכל בית ספר לתקשורת. לא עבר זמן רב וקיבלתי טלפון מפניות הציבור במשרד. לאחר כמה שעות הופיע פוסט מסוגנן היטב (מפליא, הרי הגברת דיברה עמי עברית מעורבבת באנגלית) וכן מאמר במאמאזון, ריאיון אצל רפי רשף ופסטיבל תקשורתי שלם. לא עברו יומיים ולפוסט מעל 6,000 שיתופים, כל אחד מהם חץ מחודד שננעץ בבשרי. אני? גזען?
כל פעילותי במשך כל שנות חיי נעלמה כלא הייתה ובמחי יד, או באבחת הבל פה של מי שנדרשה לעמוד בתור כמו כולם, פגה.
המשתפים המשיכו, בזריזות של עושי מצווה, להמטיר את חיציהם. לא עוצרים ולו לרגע לשאול (האם גם העובדת הנזכרת וגם אני גזענים? כיצד זה הגברת בסוף קיבלה שירות לאחר שנעמדה בתור האמהות? מדוע לא עשתה זאת קודם?). איני מאשים אותם. גם אני הייתי מזדעזע למראה פוסט כזה ואולי גם אני הייתי מצקצק בלשוני ומשתף בצדקנות בלי לחשוב על ההשלכות.
חבריי ומשפחתי תמכו. היה ברור לכולם שהגברת טעתה בבחירת המטרה. אך מכריי הם מעטים לעומת אלה שאינם מכירים ומיהרו לשפוט. שמי, אותו עמלתי לבנות במשך שנים, הוא עתה שם נרדף לתואר הקשה ביותר שניתן היה לחשוב עליו בהקשר אליי – גזענות.
אני מבין שזו תהיה מנת חלקי מעתה ואילך. אני מנסה להיות שלם ומפויס ועל כן חשוב לי להדגיש כי איני כועס על אותה לי שעל פי תמונותיה נראה שכבר הצליחה להתגבר על אותה "מכה קשה" שחוותה. אני איני מצליח.
היו שלום
!!
Добавить этот блог в друзья
